در طول روز کارهای زیادی هست که می‌خواهیم انجام دهیم. برای خیلی از آن‌ها برنامه‌ریزی کرده‌ایم و خیلی از آن‌ها را ناخودآگاه یا ناخواسته انجام داده‌ایم.بارها برای‌مان پیش آمده است که خواسته‌ایم کاری را انجام دهیم اما یک ندای درونی وسوس‌مان کرده است که سرسری از آن بگذریم. یا تلاش کرده‌ایم که از کاری اجتناب کنیم اما باز همان ندا ما را تشویق کرده است تا خلاف میل‌مان دست به آن کار بزنیم. تفاوت انسان‌های موفق در تسلط آن‌ها بر نیروی اراده‌شان است. اگر از صدای ندای شیطانی درون‌تان خسته شده‌اید و می‌خواهید آدم اراده‌مندی باشید این ده نکته را در زندگی لحاظ کنید:

۱- به اندازه بخوابید
تا به حال دقت کرده‌اید که وقتی دچار کم‌خوابی می‌شوید چقدر راحت با اتفاق‌های ساده پریشان‌خاطر می‌شوید؟خواب کمتر از هشت ساعت، بخش کنترل اراده مغز را غیرفعال می‌کند. خواب خوب شبانه کمک می‌کند تا مغز قادر به پاسخ‌گویی فوری و منطقی نسبت به امور پیش‌آمده باشد.

۲- ریلکس کنید
با تنها ده دقیقه یوگا در روز، شما به طور خیلی واضح، تغییرات فیزیولوژی اراده‌تان را حس خواهید کرد. با وجود بحران‌های زیاد زندگی امروز، مغز نیاز دارد تا اطلاعات و فشار موجود را سازمان‌دهی کند. شما باید این امکان را برای‌اش به وجود بیاورید، در غیر این صورت توقع کنترل بر روی اراده‌تان را نداشته باشید.

۳- ورزش کنید
ما غالبا فکر می‌کنیم ورزش وسیله‌ای برای تقویت بدن‌مان است و از اهمیت و تاثیر آن بر روی مغز غافل می‌شویم. پس از چند ماه ورزش منظم،آن بخش از مغز که کنترل اراده را دارد، بزرگ‌تر و متراکم‌تر می‌شود و این کمک بزرگی است برای این‌که کم‌تر دچار حواس‌پرتی شود.

۴- رژیم غذایی مناسب داشته باشید
غذایی که می‌خورید تاثیر مستقیم بر نحوه عملکرد ذهن‌تان دارد. برای اینکه مغز خوب عمل کند باید انرژی مورد نیاز آن تامین شود. اراده مانند ماهیچه می‌ماند؛ برای قوی شدن نیاز به مواد مغذی دارد. تحقیقات نشان داده است که رژیم‌های غذایی گیاهی مفیدترین و رژیم‌های غذایی قندی بدترین تاثیر را بر روی کارکرد مغز دارند.

۵- کارهای مهم را اول وقت انجام دهید
وقتی صبح از خواب بیدار می‌شوید، عظلات اراده شما در اوج قدرت خود هستند. نیروی کنترل شما در طول روز دچار اصطکاک می‌شود و هرز می‌رود. لذا اگر کار خیلی مهمی دارید که به اراده شما هم وابسته است، سعی کنید آن را در ابتدای روز انجام دهید.

۶- تبدیل به عادت کنید
وقتی چیزی تبدیل به عادت شما می‌شود، به طور ناخودآگاه آن را انجام می‌دهید و نیازی نیست تا تقلا کنید؛ مانند نفس کشیدن که آن را بدون فکر انجام می‌دهید. اگر بتوانید روال منظمی برای کارها ترتیب دهید، آن‌گاه نیروی اراده خود را ذخیره کرده‌اید و می‌توانید از آن در جاهای بهتری استفاده کنید.

۷- اراده را تمرین کنید
همان‌طور که قبلا هم گفتیم، اراده مانند ماهیچه است؛ هرچه بیشتر تقویت‌اش کنید، کنترل بیشتری هم می‌توانید بر روی آن داشته باشید. با کارهای کوچک شروع کنید، بازه‌های زمانی کوچک در نظر بگیرید و کم¬کم آن را افزایش دهید. این تمرین خوبی است تا اراده خود را تقویت کنید.

۸- در محیط و فضایی که هستید تغییر ایجاد کنید
اگر چیزی شما را مدام وسوسه می‌کند تا اراده انجام کاری را کنار بگذارید، از آن فاصله بگیرید. مثلا اگر تصمیم گرفته‌اید رژیم لاغری بگیرید و میز شما پر از تنقلات چاق‌کننده است، آن‌ها را از روی میز بردارید و داخل کشو بگذارید تا کم‌تر در دید و دست‌رس‌تان باشد. دور شدن از محیط‌های وسوسه‌آور یکی از راه‌هایی است که می‌تواند انرژی اراده شما را ذخیره و از هدر رفتن آن جلوگیری کند.

۹- فردی دلسوز برای خود باشید 
پژوهش‌گران به این نتیجه رسیده‌اند که افراد وقتی کاری را با زور و بدون میل شخصی انجام می‌دهند، هیچ‌وقت متوجه اشتباهات و خطاهای خود نمی‌شوند. درست است که در ظاهر کار انجام گرفته است، اما اراده شخص در وقوع آن دخیل نبوده است. پس اگر در یک چالش شرکت کردید، به خواست خود وارد شوید و اگر اراده شما شکست خورد تنها به یاد بیاورید که شما انسان هستید.

۱۰- اطراف خودتان را با آدم‌هایی پر کنید که کاری را انجام می‌دهند که شما می‌خواهید انجام دهید
«ما شبیه آدم‌هایی می‌شویم که بیشتر وقت خود را با آن‌ها می‌گذرانیم». پس در انتخاب اطرافیان خود دقت کنید. مثلا اگر می‌خواهید تغذیه سالمی داشته باشید و آن‌گاه با دوستانی همراه باشید که دائما غذای فست‌فود می‌خورند، رسیدن به خواسته‌تان سخت و حتی غیرممکن می‌شود. هدف شما هرچه که باشد، بدانید با پیدا کردن افرادی که آن هدف را دنبال می‌کنند راحت‌تر و سریع‌تر به آن دست خواهید رسید.